Pneumologie

         Metoda revolutionara in tratarea bolilor pulmonare

 

Medicii nostri au gasit solutia pentru tratarea bolilor pulmonare fatale.   Pacientii suferinzi de fibroza pulmonara si emfizem pulmonar au acum O SPERANTA !!

TERAPIA CU CELULE STEM AUTOLOGE

Prima terapie experimentala cu celule stem recoltate din tesut adipos , a fost efectuata cu succes pentru 12 pacienti si in a doua faza  au participat 60 pacienti, iar la sfarsitul anului 2012 , numarul pacientilor era 100. Rezultatele terapiilor au fost prezentate in cadrul Congresului de Pneumologie.

   Primul stadiu al terapiei

Celor 12 pacienti prezenti in prima faza , care erau intr-o faza medie pina la moderat a bolii, li s-au administrat regulat celule stem mezenchimale , recoltate din tesutul lor adipos. Primele rezultate au fost promitatoare , nu au avut alergii   sau  alte reactii averse si din primele luni au avut semne de vindecare .

     METODA

Cu anestezie locala se recolteaza tesut adipos din care apoi se extrag celule stem care se administreaza in lobii inferiori ai plamanilor intrabronsic sau intravenos, pacientilor suferinzi de fibroza pulmonara sau emfizem pulmonar . Procedeul se repeta de la 3 pana la 6 ori pe luna si in acest timp pacientii vor face o serie de analize , pentru a tine sub observatie parcursul bolii.

« Celulele stem actioneaza asupra functionarii plamanilor, reduc patogenitatea bolii si stabilizeaza starea pacientului . Alt tratament final nu exista . Chiar si in cazul transplantului de plaman  supravietuirea este de 5 ani.»

Al doilea stadiu al terapiei

Au participat 60 pacienti suferinzi de fibroza pulmonara si emfizem pulmonar.

Emfizem pulmonar si fibroza pulmonara

Emfizemul pulmonar si fibroza pulmonara sunt doua boli care provoaca insuficienta respiratorie constanta si permanenta , in urma careia pacientul este obligat sa traiasca in casa atasat la oxigen .

Emfizemul pulmonar este o boala care are directa legatura cu fumatul . Acesti pacienti ocupa 50% din Clinicile pulmonare. Aceasta deteriorare provoaca inflamatie si duce in final la distrugerea plamanilor. Simptomele sunt : dispnee, tuse cronica si tulburari respiratorii.

Fibroza pulmonara este o boala progresiva care daca nu este tratata durata de supravietuire este 28 luni. Este o boala rara si procentul de aparitie este de 10-15 cazuri la 100.000 locuitori . Dar  totusi aparitia bolii este tot mai des intilnita. Boala este atribuita fumatului, factorilor virali si genetici si refluxului gastroesofagian. Unul din trei suferinzi prezinta si emfizem .

Declaratia primului pacient suferind de fibroza pulmonara , supus terapiei experimentale in 2009:

” Medicamentele ajutau foarte putin si singura solutie parea sa fie transplantul. Timp de doi ani am incercat multe terapii, am fost internat in spitale de renume . Transplantul a fost exclus deoarece nu se gasea grefa . Asa ca am hotarit sa fiu primul care incerca aceasta terapie cu celule stem , spune pacientul in varsta de 65 ani. ”

PACIENTUL A GASIT SOLUTIA

Cautind pe internet a gasit un centru de cercetare din Singapore . Acolo s-a aplicat experimental unui pacient o administrare intravenoasa cu celule stem recoltate din tesut adipos si NU din celule din cordonul ombilical . Celulele stem au fost recoltate de la pacientul insusi . Tot acolo unui numar de  700 pacienti carora li s-au administrat celule sufereau de diferite boli pentru care se facea cercetarea terapiilor cu celule stem. Chiar daca bolile pulmonare nu erau printre ele , 7 pacienti care aveau emfizem au prezentat o ameliorare clara a situatiei lor.

DIRECT IN PLAMAN

” Dupa o investigare amanuntita am fost supus administrarii de celule stem intravenos iar apoi mi s-a propus sa incerc administrarea direct in bronhii ”, lucru care era o Premiera Mondiala. Procedeul de administrare a celulelor direct in bronhii se efectueaza cu anestezie locala . Scopul era ca celulele stem sa ajunga direct in plaman si nu sa se disperseze in tot corpul ca si in cazul injectarii intravenoase . Terapia cu celule stem este foarte sigura, intrucit acestea provin de la pacientul insusi . Scopul este   de a prelungi speranta de viata precum si calitatea vietii pacientului .

Protocolul terapiei a fost publicat in «Journal of Translational Medicine»si a fost semnat de 13 oameni de stiinta de la Universitatea Dimocrit din Thrachis si Aristotelis din Thessaloniki . http://www.translational-medicine.com/content/9/1/182