MAI MULT ZAHAR MAI MULT DIABET

NOUTATI on 1 Jan , 1990

stop_diabet

Portivit unui   studiu realizat pe examinarea   datelor din 175   tari s-a ajuns   la concluzia ca   odata cu cresterea   disponibilitatii de zahar   in lantul alimentar ,creste   si numarul bolnavilor   de diabet tip   2.

Dr. Prof.   asociat Sanjay Basu   de la Universitatea din   Stanford a studiat   statisticile celor 175   tari de catre Organizatia   pentru Alimenatie si   Agricultura a Natiunilor   Unite ,pentru disponibilitatea alimentelor. Rezultatele au   fost publicate in   revista de specialitate Plos  One .

In ultimii   30 ani  bolnavii de diabet   s-au dublat , unul din   10 adulti au   diabet. Desi diabetul de tip   2 a fost   asociat cu obezitatea   si un stil   de viata sedentar   , nu toti obezii   au diabet . In afara   de aceasta s-a descoperit   ca disponibilitatea de   zahar din alimentatie este direct   legata de diabet.

 

Pentru fiecare   150 calorii mai   mult zahar consumat de   adulti , procentul de   diabet creste cu 1%  in   populatia generala. Pentru   fiecare 150 calorii   consumate din alte   surse procentul de   diabet se limiteaza   la 0,1%.

Sursa :http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0057873