Scopul

SANATATEA AZI
Se poate face ceva pentru asta ?

Sanatatea este cel mai important lucru pentru viata noastra.sanatatea ta azi
Cind nu suntem sanatosi nu ne putem bucura de nimic.

Acesta este motivul pentru care oricind in timpul zilei, cu orice ocazie ne uram «Sanatate » .
Medicii nostri se ocupa cu reabilitarea sanatatii pacientilor. Poate acest lucru sa vi se para evident , dar daca va amintiti de cite ori ati vizitat un cabinet medical sau spital , foarte posibil este ca nimeni nu s-a ocupat de sanatatea dvs, ci numai de boala dvs . Medicii sunt specializati sa se ocupe de boli.
Tratarea bolilor are rezultate bune in special cind este vorba de boli acute. Boli ca pneumonia, fracturi, peritonita necesita interventii si tratamente imediate si au rezultate foarte bune cind tratamentul este facut la timp si corect.

Cu toate acestea , eficienta tratarii simptomelor este limitata atunci cind problemele de sanatate sunt cronice cum ar fi : scleroza multipla, artrita reumatoida, psoriazis, boli autoimune , diabetul, cancerul si multe altele . In aceste cazuri nu este suficient sa suprimam pur si simplu un simptom sau un proces imflamator pentru a restabili functionarea normala a organismului. In aceste cazuri organismul este departe de starea de sanatate si aceasta trebuie sa fie restaurata .

In afara de sedarea paliativa a simptomelor pentru a restabili sanatatea pacientului trebuie sa
facem actiuni concrete . Cind medicul este preocupat de intarirea sanatatii pacientului atunci rezultatele care se obtin sunt fantastice.

Ce insemana Sanatate ?
In antichitate Sanatatea si Panacea erau fiicele zeului Medicinii Esculap . Sanatatea era zeita prevenirii si curateniei si Panacea era zeita terapiei .

Sanatatea este o stare de functionare armonioasa a organismului la nivel fizic si spiritual si nu doar absenta bolii. Definitia este compatibila cu cea a Organizatiei Mondiale al Sanatatii. Nu este suficient deci sa eliminam anumite simptome pentru a fi sanatosi .
De foarte multe ori , in special pentru probleme mici de sanatate , tratarea simptomelor permite organismului sa se vindece . Aceasta practica inseala de foarte multe ori atit pacientii cit si medicii care ajung la concluzia ca tratarea simptomelor cu un medicament , homeopat sau formule naturale este aceea care vindeca .
Realitatea este ca organismul nostru este programat genetic sa fie sanatos si tinde sa corecteze orice problema in masura in care el poate . Organismul uman nu tinde catre boala , prin natura sa are tendinta sa echilibreze starea lui de sanatate .
Abaterea de la alimentare naturala , schimbarile naturale , contaminarea chimica , cu metale si radiatii sunt cauzele principale ale bolilor . Organismul uman este este ca un arc suprimat mereu in jos. Daca retragem suprimarea acesta poate reveni la forma initiala.
«Secretul stiintelor medicale este sa atraga atentia pacientului in timp ce natura trateaza.» Voltaire

celulaNici o practica medicala nu este posibila in absenta capacitatii fiintelor vii de a corecta prejudiciile suferite.
Pe masura ce cercetarile evolueaza si cu cit mai mult intelegem functiile celulare , ADN-ul, structura moleculara a componentelor corpului uman , chimia corpurilor vii ( biochimia ) , cu atit mai mult intelegem ca organismul nostru este programat genetic sa fie sanatos.
Aceasta abordare a sanatatii schimba modul in care vedeam lucrurile pina azi. Daca ne ajutam corpul sa-si restabileasca modul optim de functionare ,acesta o va face automat.

Singurul lucru necesar este deci sa ne ajutam corpul in aceasta directie si nu sa-l suprimam, intrerupem sau sa blocam procedee care pot vindeca.

Progresele medicale permit fiecaruia dintre noi sa faca ceva pentru SANATATEA lui.

Acest lucru nu trebuie neaparat sa fie greu, dificil sau scump. Este absolut necesara implicarea activa a pacientului si lucrurile nu se schimba de la o zi la alta , dar in citeva luni, doar, este posibil ca organismul sa functioneze la un nou nivel de sanatate , energie si stare de spirit .

In Sanatatea ta !!!!!