CELULELE STEM SI CANCERUL

NOUTATI on 19 Nov , 2014

Celulele stem distrug tumorile cerebrale

Cercetatori de la Harvard Medical School au descoprit modul de transformare al celulelor stem in ”distrugatori” ai cancerului cerebral .

In experimentele efectuate pe soareci , celulele stem au fost modificate genetic pentru a produce si elibera toxine care ucid tumorile cerebrale fara a disturge celulele normale sau pe ele insasi.

Urmatorul pas este ca metoda sa fie efectuata pe om.

Cercetarea publicata in revista ‘’Stem Cells’’ a fost efectuata de oameni de stiinta de la Massachusetts General Hospital si Harvard Stem Cell Institute.

Cercetatorii au dezvoltat celule stem care elibereaza toxine pentru distrugerea tumorii , dar   celulele produse rezista otravii pe care o produc . Important este ca nu reprezinta un pericol pentru celulele fiziologice, sanatoase .

In experimentele efectuate pe animale celulele stem inconjurate de gel au fost administrate in zona tumorii cerebrale dupa ce aceasta a fost indepartata. Celulele canceroase au fost eradicate intrucit nu s-au putut apara impotriva toxinelor .

Cercetatorul Dr Khalid Shah , a declarata ca rezultatele sunt foarte promitatoare . El a adaugat ca toxinele care distrug cancerul au fost utilizate cu succes in diferite tipuri de cancer de sange , dar nu au acelasi rezultat in alte tumori deoarece cancerul nu este la fel d e admisibil si toxinele au o viata scurta .

Dr Shah va incerca tehnica folosind diferite terapii pentru glioblastom la soareci .

In urmatorii 5 ani sigur se va trece la terapii clinice .