BOLI CARDIOVASCULARE

ROLUL INFLAMATIILOR IN BOLILE DE INIMA

O noua versiune de CT ofera posibilitatea sa descoperim afectiuni cardiace anterioare care ar putea sa ne coste viata . Acest test detecteaza depunerile de calciu in inima si vasele de sange (coronary calcium scan) . Prin aceasta analiza care cu ani in urma era pe prima pagina din revista TIME putem sa descoperim defectiunile innaintea aparitiei simptomelor .afectiuni-cardiologice
Boala vaselor de sange ale inimii (arterele coronare ) este principala cauza de deces in zona occidentala moderna .
Principalul factor din spatele bolilor de inima este intarirea si scaderea functionalitatii normale a arterelor coronare ( ateroscleroza ).

Ateroscleroza apare ca urmare a depunerii de calciu cu colesterol oxidat pe peretii vaselor de sange . Intregul proces incepe si este sustinut de procesele inflamatorii .
Elasticitatea scazuta are ca rezultat ingustarea vaselor de sange si a aportului de sange la inima si alte organe cum ar fi creierul sau rinichii . Reducerea aportului de sange duce la functionarea problematica a organelor respective si a tesuturilor . Acelasi mecanism se afla in spatele procesului de imbatrinire afectind in cele din urma fiecare celula din organismul nostru .afectiuni-cardiologice2

Daca in majoritatea cazurilor functionarea altor organe se deterioreaza in timp , in cazul bolilor coronariene foarte des acesta este primul simptom de moarte subita .
Deci aceasta este o boala care NU NE DA A DOUA SANSA .

Este usor sa ne schimbam modul de viata ?

Este cunoscut faptul ca schimbarea modului de viata reduce riscul atacului de cord cu 81%, dar acest lucru nu este intotdeauna posibil . Experienta clinica arata ca cei care au suferit un atac de cord , de multe ori nu-si pot schimba modul de viata .
Aceasta este cu siguranta o problema complexa in care tulburari metabolice grave :
1. Reduc nivelul energetic individual ;
2. Afecteaza negativ starea de spirit ;
3. Fac imposibila orice schimbare in cazul in care nu se imbunatateste problema metabolica de baza .
Utilizarea medicamentelor ca agent profilactic este puternic contestata de pacienti , de medicii insusi si de catre comunitatea stiintifica ( a se vedea raportul Cohrane Collaboration , probabil una din cele mai importante organizatii stiintifice la nivel mondial )

O noua speranta printr-un mecanism natural

Pentru impasul de mai sus solutia este o noua terapie naturala . Cercetari recente arata ca bolile de inima sunt direct legate de actiunea Vitaminei K . Desi era cunsocut ca aceasta vitamina are rol in coagularea sangelui , pina in prezent nu i-au fost cunoscute si alte proprietati .
Dupa multi ani de studii clinice o companie norvegiana se asteapta sa fie prima care va autoriza o anumita forma de Vitamina K , care previne si inverseaza ateroscleroza si calcifierea peretelui arterial .

Acesta este un aspect total nou pentru bolile de inima. Nu se limiteaza doar la incetinirea bolii ci si la tratarea bolii .

Vitamina K2, in colaborare cu Vitamina D si cu Magneziul gestioneaza depunerea de calciu in organe si tesuturi . Daca nu exista o cantitate suficienta de Vitamina K , atunci organismul nostru nu este capabil sa distinga unde si cit calciu sa depuna . Vasele noastre sunt primele organe afectate si inevitabil apare ateroscleroza .
Prin studiile clinice in care s-au examinat mii de cazuri in timp de zece ani s-a observat ca pacientii cu aport mare de K2 au avut cu 50% mai putin calcifiate arterele si cu 50% mai putine episoade cardiace .

Nivelul scazut al magneziului si aportul crescut al calciului sunt asociate cu cresterea deceslor cardiace .

Κ2, osteoporoza si cancerul
Vitamina K2 este deja folosita in multe tari, pentru terapia osteoporozei cu rezultate foarte bune . In multe studii se arata ca absorbtia crescuta de Vitamina K2 duce la o scadere a cancerului de prostata .

Studiile referitoare la importanta vitaminei K2 pentru sanatatea noastra prevestesc ca vitamina K2 este o noua “ Vitamina D” . Vitamina K2 este un factor important in actiunea aceleasi Vitamina D.

Este de importanta vitala sa ne asiguram ca organismul nostru are cantitati suficiente de :

– Κ2
– D3 si
– Μagneziu .
Masurarea nivelului Vitaminei D , este posibila in orice laborator microbiologic .
Metodele cele mai exacte de masurare a nivelului magneziului sunt fie cele din interiorul celulelor rosii din sange , fie evaluarea suficientei sau insuficientei prin masurarea acizilor organici . Aceste masuratori necesita spectometre de inalta rezolutie si se pot efectua numai in putine laboratoare din Europa si USA .
Pentru evaluarea posibilei lipse a vitaminei K2 sunt necesare analize care nu sunt disponibile pe scara larga in prezent . Este de asteptat ca in viitorul apropiat sa se faca evolutii si in acest domeniu . O noua analiza speciala ne va arata riscul bolilor de inima prin evaluarea actiunii K2 in functionarea unei proteine (Matrix Gla Protein, MGP).

Acesta este un progres important in lupta noastra impotriva bolilor cardiovasculare , reusind sa ne intarim sanatatea si sa scadem riscul bolii prin administrarea unei substante naturale sigure ( atentie la doza este necesar doar pentru cei care iau anticoagulante ) .

In SANATATEA noatra !!

________________________________________
Bibilografie
www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=104107
archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/169/15/1355
www.cochrane.org/reviews/en/ab004816.html
www.responsesource.com/releases/rel_display.php?relid=61593
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18722618
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19179058
jn.nutrition.org/content/134/11/3100.full
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18400723
www.ajcn.org/content/93/2/253.abstract
www.bmj.com/content/341/bmj.c3691.abstract
www.mayoclinic.com/health/heart-scan/MY00327
aje.oxfordjournals.org/content/169/12/1437.abstract
http://www.springerlink.com/content/1g23144331716857/